Voeding

Eten brengt mensen bij elkaar, gezond eten houdt ze bij elkaar…


Voeding gezinS
teeds meer mensen worden zich bewust van het belang van goede en gezonde voeding als
 drager van hun gezondheid. Het is natuurlijk te gek voor woorden om te denken dat iets wat je minstens 5 x per dag in je mond en lijf stopt, geen enkel effect op je lijf en je gezondheid zou hebben. Maar in de laatste eeuwen is ons voedingspatroon drastisch gewijzigd, waardoor steeds meer ziek en zeer is binnen geslopen in ons leven. De hoge (en voortdurende) glucoseinname dwingt je over te gaan op een glucoseverbranding en de vetreserves worden nooit aangebroken…

Omdat wij steeds meer inzicht krijgen in de werking van ons lichaam en de bouwstoffen die het nodig heeft, wordt het steeds duidelijker welke eiwitten en (juiste) vetten, vezels, vitaminen, mineralen en fyto-nutrienten nodig zijn om onze gezondheid te ondersteunen. Een goede fysiologische en biochemische kennis om deze chaos van noodzakelijke stoffen terug te brengen tot hapklare en smakelijke voeding is niet voor iedereen weggelegd.

Epigenetische Therapeuten zijn speciaal opgeleid om deze verbanden te kunnen leggen. Tijdens het consult kijken we samen naar jouw voedingspatroon en waar bij jou kwaliteitsverhoging te behalen is.

En vooral om het plezier in de keuken bij het koken van onze maaltijden te vergroten.

Koken wordt weer leuk en je wordt weer je eigen gezondheids-wijzer. 

ver gezonde voeding volgens de laatste richtlijnen zijn de volgende boeken

verschenen met achtergrondinfo en recepten ter ondersteuning.

 

-Lekker anders, Basisboek, geschreven door D. Leub en G. van der Wal, met veel achtergrondinformatie en een goede start om anders met je ontbijt, lunch en diner om te gaan. De recepten zijn eenvoudig en makkelijk toe te passen. En wie zegt dat gezonde toetjes niet lekker zijn?

 

 

 

 

 

-Etenswijs, een (r-)evolutionair kookboek, geschreven door Epigenetische Therapeuten, met duidelijke recepten en hun uitwerking op ons lichaam. Hierdoor kun je gericht sturen met voeding om energie-, methylatie-, detoxificatie-, spijsverterings- en anti-homocysteineprocessen te verbeteren. Een uitleg over de werking van deze  processen is bijgesloten.

 

 

 

 

 

-Etenswijs II, een (r-)evolutionair kookboek, geschreven door Epigenetische Therapeuten, duidelijke recepten en hun uitwerking op ons lichaam. Hierdoor kun je gericht sturen met voeding om algemeen regulered, methylatie-, resoleomics-, energie-, bindweefsel en bewegingapparaat en de spijsverteringprocessen te ondersteunen. Je eten wordt weer voeding in plaats van vulling.

 

 

 

 

De recepten zijn samengesteld door verschillende evenwijze Therapeuten en vaak uitermate verrassend…

Alle kookboeken kosten  € 15,00 en zijn bij mij verkrijgbaar.

Zie ook: www.evenwijs.nl
waar ook info te vinden is over Epigenetische Therapie en tal van andere onderwerpen.


Deze behandeling valt onder Epigenetische Therapie, zie tarieven.