Dr. Hauschka Therapie

Op internet is veel te vinden over Dr.Hauschkacosmetica. Dus dat ga ik hier niet herhalen. Wel geef ik graag mijn eigen visie.

Cosmetica is de afvalberg van de geneesmiddelenindustrie. Stoffen die niet toegestaan zijn ter bereiding van geneesmiddelen worden wel, en in ruime mate, gebruikt voor de bereiding van cosmetica. Eigenlijk behoord cosmetica bij het chemisch afval en zou het zeker niet door de gootsteen gespoeld mogen worden.

De grondgedachte achter de Dr.Hauschkacosmetica is dat wat iemand op zijn huid aanbrengt, bedoeld is om de eigen herstellende vermogens van de huid aan te spreken en te ondersteunen.

Dat betekend ook dat cosmetica in eerste instantie in ieder geval niet schadelijk mag zijn voor degene die het gebruikt, maar ook niet schadelijk mag zijn voor de omgeving waar iemand in leeft.

Dat vereist een zeer hoog kwalitatieve standaard. Als geneesmiddelenproducent (WALA) heeft WALA de gezondheid van haar gebruikers op de hoogste plaats staan.

Bovendien bevordert en ondersteunt WALA over de hele wereld ecologische en Biologisch -Dynamische verbouw van grondstoffen. Zo heeft zij over de hele wereld een milieu bewust- en ecologisch verantwoord netwerk netwerk van boeren, tuinders, en iedereen die verder bij de aanplant en het verzamelen betrokken is

Alle grondstoffen die gebruikt worden in de Dr.Hauschkacosmetica, kun je opeten. Ik zal niet zeggen dat het lekker is, maar je kunt ze opeten. En dat is wat er uiteindelijk gebeurd als je cosmetica gebruikt. Je eet het op, je verbruikt het en de stoffen zoeken in je lichaam hun eigen weg, met alle gevolgen van dien.

En als ze vervolgens door de gootsteen gespoeld worden na gebruik of verdwijnen met het waswater  dienen ze nog steeds positief ter verbetering van het milieu. Ik wil mijzelf als therapeut na jarenlang gebruik van de Dr.Hauschkacosmetica bij mijn cliënten niet afvragen of de door haar/hem ontwikkelde gezondheidsklachten mogelijk in verband staan met de door mij gebruikte cosmetica. Dat is voor mij een absolute voorwaarde om goed te kunnen werken in mijn praktijk.

 

De huid is ons grootste orgaan. En tevens ons parkeervak.

Alles waar ons lichaam door gebrek aan energie niet aan toekomt, parkeert ons lichaam in onze huid. Dus tegen de tijd dat huidklachten zich manifesteren is er al veel mis in ons lichaam. Zijn er al veel processen verstoord.

De kunst is nu om het evenwicht te herstellen.

De Dr.Hauschkacosmetica vraagt aan ons organisme om mee te gaan werken en legt niet processen stil of verstopt ze waardoor tijdelijk lijkt of er verbetering optreed. Dr.Hauschkacosmetica draagt bij aan een verbeterde huidstructuur, een groter bewustzijn van de seizoenen en de eisen die deze in de huidige tijd aan onze huid stellen.

Het gebruik is zuinig en voor iedere portemonnaie betaalbaar. Het gaat namelijk niet om de hoeveelheid die je gebruikt maar om het ritme waarin je het gebruikt.

Uiteindelijk zijn al onze producten met ritme bereid.

De Dr.Hauschkatherapie bestaat uit een scala van behandelingen, waarbij de mens centraal staat en de kwaliteit van aanraking een voorwaarde is.  Dr.Hauschkabehandelingen zijn uiterst zorgvuldig samengestelde behandelingen waarin de kwaliteit van aanraking bepalend is. Gedurende de hele behandeling vindt er een ritmische ontspanning plaats die nog lang nawerkt.

Dr. Hauschkabehandelingen mogen alleen uitgevoerd worden door speciaal daarvoor ingeschoolde en opgeleide gediplomeerde  schoonheidsspecialisten.  Om aan de Internationale eisen te voldoen is jaarlijkse bij- en nascholing verplicht.

Na een Dr.Hauschkabehandeling kun je er weer tegen!


Bekijk hier de tarieven.